TRIO ME´ BUMBA - hur det hela började.....

Trio me´ Bumba – kort historia

 

Det hände på Söder i Stockholm i maj 1957. Tre grabbar bestämde sig för att bilda en orkester. Det var Jan-Erik Lindqvist, Bertil Lindblom och Tommy Wener. Första halvåret hade vi inget namn men eftersom Jan-Erik, som alla andra Söder-kisar på 50-talet hade ett smeknamn, i hans fall Bumba, så tog vi det. Trio Bumba, rätt och slätt! Men vi saknade en trumslagare. Vi hörde med Jan Harg, som egentligen spelade fiol, men han skaffade ett trumset och orkestern var komplett. Men Trio Bumba? Med fyra personer? Sven Paddock, mannen bakom ”Vårat Gäng”, var den som föreslog att visst kunde man var fyra man i en trio om man lägger till ordet me´!  Sagt och gjort, Trio me´ Bumba var ett faktum!

 

Första skivan, en EP, kom 1962. Med bl.a. låtar som Bonnie Twist och Små Skiffle-Grodorna. Bonnie Twist, vår egen version av My Bonnie, låg redan 1962 3 veckor på Radio Nords Topp 20 lista.

 

1963 kom första singelskivan, Spel-Olles Gånglåt och Sommar i Palma. Den 5 maj 1963 kom Spel-Olles Gånglåt in på Svensktoppen och låg där i hela 30 veckor, varav 10 veckor på 1:a plats.

 

Sedan flöt skivproduktionen bara på och 1968 spelade vi in nästa långkörare på Svensktoppen, Man ska leva för varandra. Den äntrade listan 25 maj 1969 och låg kvar i 25 veckor, varav 12 veckor på 1:a plats. Alla våra skivor finns att läsa om på annat ställe här på vår hemsida.

 

Efter 45 år så tystnade sången från Tommy Wener då han den 17 mars 2002 avled under en spelning i Västerbotten. Vi fann en ersättare i Rolf Larsson som från och till hade ersatt Tommy under en sjukdomstid. Rolf har ett långt förflutet från Cedermarks orkester från Sveg.

 

Från 2013 tyckte originalmedlemmarna från 1957 att det skulle vara trevligt att vara det kamratgäng, som det var från början. Så nu syns och hörs TMB, 3 man starka, i samma glada anda som det hela startade en gång i tiden. Ganska svårslaget tidsmässigt! Väl mött!

 

Nu skriver vi 2023 och vi är ute på det 66:e turnéåret. Troligtvis kanske lite av ett rekord …..