GULDSKIVOR !

Några guldskivor har det också blivit genom åren, här några bilder!

Klicka på bilderna!

Så här ser vår första guldskiva ut, 100 000 exemplar sålda av Spel-Olles Gånglåt. Året var 1963. Sitter hemma på väggen bland de andra... Vi fick varsin av den berömde Simon Brehm på Kingside. Kingside var då Stockholms största ungdomsgård där nöjeskungen "Wasse" Wallman var föreståndare. Sedermera "Wallmans Salonger".

Vi skriver 22 mars 1971. "Man ska leva för varandra" har sålt guldskiva, 100 000 exemplar. Eller som Svenska Gångsportförbundet hävdar: "Man ska leva för att vandra"...4 stolta killar visar upp skivorna de nyss fått av skivbolagsdirektör Anders Holmstedt. Längst bak vår kompis, och tillsammans med oss den mest ansvarige för låten, Bengt Sundström. 

1973 spelade vi in LP:n "Julekväll". 15 år senare hade den sålt guldskiva, 60 000 ex, som var guldgränsen för  LP-album. Den 7 november 1988 får vi guldplattorna av EMI-direktören Rolf Nygren. 15 år kanske låter lite lång tid, men med tanke på att det bara är julafton en gång om året så kan man ju säga att det bara tog 15 dagar..... I alla fall en skiva vi har nytta av än, låtarna spelar vi t.ex. på midsommarafton då dessa lekar framförs igen.

/